All Posts Term: psihoterapie
15 post(s) found

84. Desprea cartea ”Poate ar fi bine să discuți cu cineva”, Lori Gottlieb

"Vorbim cu noi insine mai mult decat vorbim cu orice alta persoana de-a lungul vietii noastre, dar cuvintele noastre nu sunt intotdeauna frumoase sau adevarate, ori utile - macar decente. Majoritatea cuvintelor pe care ni le spunem noua insine nu le-am spune niciodata oamenilor pe care ii iubim sau de care ne pasa, cum ar fi prietenii ori copiii nostri. La terapie invatam sa acordam o atentie deosebita vocilor din capul nostru, astfel incat sa putem invata un mod mai bun de a comunica cu noi insine."

61. Despre cartea ”TRAUMA: 8 strategii de vindecare”, Babette Rothschild

”Am crezut întotdeauna că cea mai bună psihoterapie posttraumatică (de fapt, orice psihoterapie) reprezintă un parteneriat autentic, un efort de cooperare între psihoterapeut și client. Cu cât lucrați mai mult împreună, cu atât crește probabilitatea de a obține un rezultat bun. Prin urmare, aș sugera ca această carte să fie una dintre sursele de ajutor pe care să le folosiți împreună cu psihoterapeutul.”

59. Despre cartea ”Cum îi ajutăm pe copii să facă față traumelor”, dr. Peter A. Levine și Maggie Kline

”Copiii traumatizați pot avea coșmaruri, pot deveni hiperactivi, temători, dependenți, retrași, pot să ude patul, pot deveni agresivi în mod impulsiv sau chiar agresori violenți în urma unor intervenții medicale gestionate în mod insensibil. Alții se confruntă cu dureri de cap cronice, indigestii sau depresii. Când preocuparea pentru siguranța emoțională a copiilor este minimalizată (sau, mai rău, ignorată cu totul), prețul plătit este uriaș.”

58. Despre cartea ”Corpul își amintește: psihofiziologia și terapia traumei”, Babette Rothschild

”Fiecare mecanism de apărare a fost, la un moment dat, o încercare (de obicei încununată de succes) de apărare a sinelui. Ceea ce lipsește fiecărui mecanism de apărare este opțiunea opusului său. Soluția în cazul unui mecanism de apărare limitant nu este îndepărtarea acestuia, ci dezvoltarea polarității opuse pentru a oferi echilibru și opțiune. Ca urmare, nu-l ”scăpați” niciodată pe client de strategii de coping/mecanisme de apărare; în schimb, creați mai multe opțiuni!”

Cum văd eu psihoterapia ...

Ne naştem buni şi perfecţi. Avem nevoie să ne simţim bine-veniţi pe lume, acceptaţi şi iubiţi: avem nevoie de o prezenţă umană, de atingere, de căldură, de hrană şi apă, de a fi păstraţi curaţi şi de a dormi liniştiţi. Avem doar două frici: de zgomote înalte şi de a cădea. 

 

Articole pentru părinti
 Mihaela Zaharia
 28  122234  26.04.2021
Recenzii de carte
 Mihaela Zaharia
 139  35187  28.01.2024
De zi cu zi
 Mihaela Zaharia
 91  139743  02.03.2024