Ce este psihoterapia?

"Orice suferinţă încetează de a mai fi suferinţă atunci când îi înțelegem semnificaţia." 

Este un proces de vindecare emotionala ce presupune discutii si interventii intre un psihoterapeut si un client.

Are anumite etape care incep cu evaluarea initiala a situatiei prezente, descrierea simptomelor acuzate de catre client si anamneza istoriei personale.

Durata unei psihoterapii este de la cateva luni la cativa ani, in functie de modalitatea de psihoterapie folosita (exista terapii scurte sau lungi),  in functie de gravitatea si durata simptomelor, precum si in functie de deschiderea si implicarea clientului in acest proces. 

Rezultatele finale dorite sunt: iertare si acceptare, impacare cu sine, liniste sufleteasca, incredere in sine, re-activarea hobby-urilor sau descoperirea altora, recunostinta, iubire de sine, integrarea trecutului, valorizare proprie, motivatie si bucurie de viata.

Impresii:

"Când cazi brutal și nu are cine să te ridice, când urlă în tine toate hăurile până la asurzire, când crezi pentru a n-a oară că sfârșitul nu poate fi decât iminent de aproape ... atunci CAUȚI. Cauți cu frenezie, iar ceea ce cauți, te găsește. Așa ne-am găsit, eu pe Mihaela și ea pe mine, având încredere că este exact ce am nevoie. Și așa a fost. A reușit să meargă direct la bubele mele cele mai supurânde, să le curețe delicat și să pornească vindecarea lor. O recomand cu căldură! Are finețea necesară unui vraci de suflete, blândețea unei mame bune și profesionaismul unui specialist. Și recomand din inimă curajul de a face primiii pași în căutarea propriei persoane, a celor mai adânci taine ale sinelui, este una dintre călătoriile din care nu te vei mai întoarce același!" (A.S. femeie, 35 ani, online)

"Mihaela este un adevărat OM psiholog care analizează și tratează la nivel holistic o problemă, pacientul fiind elementul central în ecuație. Modalitatea de interacțiune este una foarte caldă și primitoare, care se dezvoltă și se menține într-un mod susținător, empatic, de real ajutor. Am avut deseori surpriza să primesc rezolvarea enigmelor din viața mea într-o singură ședință. De cele mai multe ori, starea de final și rezultatul au fost unul revelator, cu efect de durată. Intuiția și capacitățile pe care le pune în muncă sa își văd rezultatele. O recomand cu mare încredere! Îți mulțumesc și te iubesc, Mihaela!" (C.R.,  femeie, 34 ani, Bucuresti) 

"De lungul vietii fiecaruia dintre noi sunt momente mai bune , sau mai putin bune, sunt bucurii, provocari , zambete si lacrimi ….
Daca pentru cele bune avem de obicei familia sau prietenii aproape, in cazul celor mai putin bune ne dorim sa ne protejam familia si prietenii si sa nu ii incarcam cu problemele si trairile noastre , sunt acele momente in care simtim ca nu mai putem si ca trebuie sa vorbim cu cineva  ... ALTCINEVA 😉
Intr-unul dintre aceste momente din anul “deosebitul“ an 2020, cand viata mi a dat atat de multe lamai cat pentru 1 tona de limonada,  am cunoscut o pe Mihaela Zaharia, la recomandarea unei vechi prietene care mi-a spus ‘’e o tipa misto tare, o sa iti placa ca e finuta, blanda si e tare profi …mergi cu incredere”! 
Si da, Mihaela e foarte “misto” iar la prima noastra intalnire am vorbit asa mult eu si ea m- a ascultat cu asa multa rabdare si m-a simtit tare bine, de parca ne stiam de o viata ! 
De a lungul vietii mele am mai fost la cativa terapeuti, psihologi ,chiar si la mai multe terapii alternative …dar asa confortabil, relaxata si ascultata nu mam simtit niciodata. Mihaela te asculta, te intreaba, nu se uita la ceas ….chiar este ACOLO doar pentru tine si problemele tale.
Vorbind cu ea, realizezi ca lucrurile nu sunt asa negre si nu esti asa “stricat” si incet cu rabdare  si profesionalism, te intreaba si te face sa te gandesti si sa faci conexiuni la care nu te ai gandit niciodata si ajungi sa te intrebi cum sa faci din lamai si prajitura 😉
Eu, intotdeauna, dupa cateva sedinte la psiholog, aveam impresia ca totul este rezolvat si nu doream sa continui (de teama a ceea ce as putea descoperi acolo in adancuri), dar acum ma surprind gandindu-ma, ca as vrea, sa ma duc  la Mihaela si sa ii povestesc chestii si sa vad unde mai ajungem cu descoperirile……. Pentru ca DA, mai are o mare calitate, nu te grabeste, nu te sperie, nu te judeca, te lasa in ritmul tau, iar asta iti da un mare confort si curaj sa continui si a descoperi. 
O recomand din tot sufletul pe Mihaela , pentru ca este tot ce e ar trebui sa fie un BUN PSIHOLOG, un om bland si cald, rabdator, atent la nevoile tale, prezent, inspirat in a pune intrebari si a observa, mereu la current cu ultimele noutati in domeniu,  un profesionist care te poate indruma cu succes sa iti rezolvi problemele si  sa vezi lucrurile dintr o alta perspectiva.
Si daca vrei sa te si relaxezi in timpul liber, dar sa si te dezvolti si sa inveti ceva, Mihaela iti poate recomanda oricand una multele carti citite sau cursuri ascultate si la care le face cu atata de mult talent, recenzii inspirate pe blogul ei , pentru  ca DA , are si talent la scris ….V-am spus ca e “misto”!
Draga mea Mihaela, ma bucur ca te am intalnit si iti multumesc pentru rabdare si pentru ca esti alaturi de mine in aceasta calatorie care imi doresc sa fie cat mai lunga si  in care sper sa le gasesc pe toate Clauditele, mici, mijlocii si mari si sa traim impreuna fericite pana la adanci batraneti pe plaja in  Miami! 😊" (C.P. femeie, 43 ani, Bucuresti)

 

Dates for individual sessions.

We will be back with available ones soon.

Click here to tell us more about your needs and intersts.