Lista de rechizite pentru clasa I

 

 

 

Gata cu vacanța, gata și cu grădinița pentru Ioana, acum începe clasa I.

 

Așa că în ultimele zile tot am făcut cumpărături. Din fericire învățătoarea noastră a ales să facă prima ședință cu părinții cu o săptămână înainte de a începe școala ca să știm ce să pregătim. Din păcate noi n-am ajuns pentru că nu ne-am întors la timp din vacanță (am încercat dar în România când se lucrează la drumuri – de data asta la Sinaia – se stă cu orele în coloană). Așa că am mers ulterior la școală să mă întâlnesc doar eu cu doamna învățătoare și să aflu lista de rechizite. Mai aveam o listă copiată, adică fotografiată cu telefonul, de la o librărie. Mai citisem între timp subiectul cu clasa I de pe formul www.desprecopii.com

asa ca eram oarecum în temă. În plus ni s-au cerut: biblioraft (roșu pentru fetițe, albastru pentru băieței), dosare și folii de plastic pentru păstrarea fișelor lor probabil.

Lista mea conține:

- caiete tip I (cu linii oblice verticale, scrie TIP I pe copertă, cică sunt bune cele mai lucioase cum sunt cele de la Pinia)

- caiete tip II

- caiet foae velină (alnă, neliniată)

- caiet matematică

- caiet desen

- bloc desen A 4

- vocabular

- carnet de note (încă nu am aflat dacă se dă de la școală sau nu, eu nu am găsit în magazine)

- sugativă

- hârtie glasată (colorată, fină) + lipici (tub lichid sau solid cu burețel în capăt) + foarfecă simplă (fără model)

- hârtie creponată diverse culori

- acuarele (tub guașe sau tempera, 6, 10 sau 12 culori într-un set) + pensule (diverse mărimi) + paletă amestec albă + container pentru apă

- bețișoare (din plastic, colorate, pentru numărat) + numărătoare (mică, cu suport să stea pe bancă)

- plastilină + planșetă (e albă, din plastic, puțin elastică)

- penar

- riglă

- 3 creioane obișnuite bine ascuțite

- creioane colorate (unii cer cerate) (6, 12 sau 24 în set)

- radieră

- ascuțitoare

- stilou + rezerve cerneală albastră (unii cer pix gen Frixion albastru cu rezerve)

- pic (de șters stiloul)

- carioci

- etichete școlare (există cu diverse modele)

- orar

- coperți pentru caiete, cărți, bloc desen A4, vocabular

- set foi hârtieA 4 (80 gr) colorate aprins

- set foi carton A 4 (160 gr.) colorate aprins

- ghiozdan

- sarafan bleu-marin sau negru

- bluză albă cu guleraş

- treninguri şi adidaşi

Pentru toate astea am luat două zile supermarketurile la rând: Real, Auchan, Cora, Carrefour. Înainte ne-am hotărât asupra criteriilor: animale, în special câini, dar şi ... Hello Kitty doar e şi ea animal, nu? Există multe, peste tot, în raioane special amenajate pentru începerea școlii (nu la rafturile obișnuite cu consumabile de birotică). De preferabil e de mers dimineața, după ora 16,00 începea aglomerația – asta doar dacă vă luați liber, sunteți în concediu sau aveți un program flexibil. Unele învățătoare cer anumite firme așa că unii părinți așteaptă să facă cumpărăturile după ce știu exact ce li se cere, dar cum multe învățătoare fac prima ședință cu părinții sau dau lista în prima zi de școală presupun că va fi foarte aglomerat atunci. Chiar și așa, cu o săptămână înainte la unele librării de cartier primeam răspunsuri: “Am avut, dar nu mai avem”- cum a fost cazul unor ghiozdane mici sau al unor stilouri japoneze … roz (mai aveau doar albastre şi gri). Partea bună e că se găsesc de toate, noi numai sugativa n-am găsit-o în supermarket sau n-am văzut-o sau n-am ştiut unde să caut. 

Primul drum l-am făcut la Decathlon pentru treninguri şi aici am şi terminat cel mai repede. Fiincă fetiţa mea e foarte mică, adică are 16 kg jumate şi 112 cm, toate le-am luat pentru  .. 5 ani. Cel puţin am găsit. Pentru că problema cea mai mare a fost sarafanul. Supermarketurile nu prea au sarafane. Până la urmă am găsit la Auchan )la 42 ron) şi doar la Real mai existau câteva din blugi. Există însă la magazinul Titan - însă mari, majoritatea de la mărimea 128 în sus, vânzătoarea mi-a spus că nu aduc mici pentru că celor mici li se cere în general uniforma cu pătrăţele albastre şi albe cum am avut noi pe vremea noastră. Aşa că după ce am luat unul mic de la Auchan şi unul mare (pentru 9 ani) de la Titan, urmând să mă duc cu el la o croitorie pentru modificat, a doua zi am găsit multe mici … la Obor, şi am mai luat unul mărimea 116. Şi aşa vânzătoarea se plângea că astea mici nu se vând. Oricum, erau toate mărimile şi frumuşele. Preţul în jur de 70 ron. Pe cel mare îl păstrăm pentru la anul. Tot de la Obor am luat șosețele albe cu danteluță de care am uitat să caut înainte.

Greu am găsit şi cămăşi albe cu guler şi mânecă scurtă. Cu mânecă lungă sunt peste tot. Cu mânecă scurtă am luat un tricou alb cu 3 nasturi în faţă de la Decathlon cică pentru tenis, dar apoi am găsit tot la Obor cămăşuţe cu mânecă scurtă, însă duble la preţ faţă de cele cu mânecă lungă din supermarket ( adică în jur de 40 ron). Dar Ioana nu suportă căldura şi are nevoie de mânecă scurtă o bună perioadă din an.

Ghiozdane sunt peste tot. Mie mi-a plăcut unul micuţ special pentru preşcolari de la Herlitz văzut din păcate doar la ei pe site, aşa că Ioana şi-a ales din Cora unul mare cu Hello Kitty la jumătate de preţ  (100 ron ) faţă de cele Herlitz, pe care că probabil nu îl va căra ea decât pe scări că au clasa la etajul II. Măcar e frumuşel din acela tare, cartonat:

De încălțat ne-am dotat cu pantofi albi de lac (negri de lac avea deja) și adidași cu scai, fără șiret.

Ce am mai făcut, am dat comandă de etichete pentru haine și pantofi de la http://www.etichetexpress.ro/ de data aceasta cu numărul meu de telefon scris în format internațional și Ro în paranteză (am descoperit eu că sunt bune când mergi cu copilul în străinătate și ești stresat să nu se piardă). Doar că acum le-am lipit pe hainele de școală, în special pe haine și pe gecile de la trening pe care le va da jos în sala de sport sau afară și cine știe dacă nu le uită. Însă am lipit și pe ghiozdan și pe penar. Și cum fac de obicei cu toate jucăriile pe care le luau cu ei la grădiniță sau pe cele cu care mergeau la groapa cu nisip, am notat pe fiecare creion, cariocă sau tub de acuarele inițialele I.Z. ca să știe care sunt ele ei. La 23 de copii ori 12 creioane colorate fiecare îmi inchipui că e foarte ușor să se amestece.

Înainte ajunsesem și la medic, chiar dacă pentru școală nu ne-a mai trebuit nici o adeverință pentru Ioana în afară de cea cu "apt pentru şcoală" pe care am pus-o în dosarul de înscriere şi fişa cu vaccinări de la medicul de familie dată în iunie. Însă a trebuit să merg cu Robert pentru grădiniţă, aşa că i-am făcut şi ei analizele, plus la sânge pentru amândoi. Nu am reuşit să ajung aşa cum mi-am propus la stomatolog dar vom ajunge.

Ce am mai luat şi nu era pe listă: cutie pentru mâncare, sticlă pentru apă, şerveţele uscate, şerveţele ude, spray micuţ dezinfectant, ceas de mână, pelerină de ploaie, breloc ghiozdan, cretă albă, colorată, burete şi markere pentru tabla albă de acasă.

Am mai luat vitamine cu minerale şi ascolecitină.

Ne mai trebuie: un casetofon nou, scaun şi lampă de birou, hârtie xerox şi toner colorat pentru imprimantă, bronhovaxom şi nişte cutii să punem cărţile vechi cu activităţi ca să eliberăm biroul. Vom avea şi CD-uri cu muzică clasică la pian şi vioară pe care să le asculte în timp ce face lecţiile.

De la şcoală vom primi manualele şi vom cumpăra caietele auxiliare la română, matematică, cunoaşterea mediului şi desen.

Vedem ce se întâmplă mai departe în aventura Clasa I.

Acum punem aparatul foto la încărcat.

Succes si vouă!

Cum văd eu psihoterapia ...
13.05.2020 13:33 | Mihaela Zaharia
Cum păstrăm mâncarea mai mult timp
12.03.2020 15:48 | Mihaela Zaharia
Ştii ce să faci cu ceea ce ştii? Despre cursul Abilităţi de gândire pentru copii
27.02.2019 15:10 | Mihaela Zaharia
Conferinţă Roberto Perez: De la Ego la Conştiinţă
06.06.2018 17:04 | Mihaela Zaharia
Recunoştinţă fără bani
16.05.2018 18:47 | Mihaela Zaharia
Despre ce se vorbeşte la psihoterapie
04.05.2018 18:35 | Mihaela Zaharia
Estimare și apreciere - abilități de gândire necesare copiilor
06.03.2014 10:19 | Mihaela Zaharia
Spațiul care vorbește despre tine
04.03.2014 23:13 | Mihaela Zaharia
Aricica - poveste educationala pentru elevi ... si nu numai
12.01.2013 21:10 | Mihaela Zaharia
La Disneyland Paris: ziua 4 (Disney Studios & Discoveryland)
31.07.2012 09:50 | Mihaela Zaharia
Search in Tot Title Contents
Cum văd eu psihoterapia ...
13.05.2020 13:33 | Mihaela Zaharia
Cum păstrăm mâncarea mai mult timp
12.03.2020 15:48 | Mihaela Zaharia
Ştii ce să faci cu ceea ce ştii? Despre cursul Abilităţi de gândire pentru copii
27.02.2019 15:10 | Mihaela Zaharia
Conferinţă Roberto Perez: De la Ego la Conştiinţă
06.06.2018 17:04 | Mihaela Zaharia
Recunoştinţă fără bani
16.05.2018 18:47 | Mihaela Zaharia
Despre ce se vorbeşte la psihoterapie
04.05.2018 18:35 | Mihaela Zaharia
Estimare și apreciere - abilități de gândire necesare copiilor
06.03.2014 10:19 | Mihaela Zaharia
Spațiul care vorbește despre tine
04.03.2014 23:13 | Mihaela Zaharia
Aricica - poveste educationala pentru elevi ... si nu numai
12.01.2013 21:10 | Mihaela Zaharia
La Disneyland Paris: ziua 4 (Disney Studios & Discoveryland)
31.07.2012 09:50 | Mihaela Zaharia

Contactează-ne

Şedinţele de psihoterapie, coaching sau consiliere au loc la cabinetul din zona Grozaveşti sau on-line.

Sună acum

TELEFON

0725 999 777

Adresa

Str. Slt. Al. Borneanu nr. 2 et. 4 sector 6 Bucureşti
(langa staţia de metrou Grozăveşti)

Scrie email

EMAIL

parenting@mindmaster.ro

Social Media

Trimite un mesaj

Dacă simţi nevoia să impărtăşeşti ce ai pe suflet, îţi răspund cu drag la întrebari prin intermediul acestui formular (in 24 de ore):