La prima ședință cu părinții (de la școală)

Prima ședință cu părinții de după ce a început școala a fost în a doua săptămână de școală, într-o seară la ora 18,00. Ca să poată veni toți probabil, deşi tot au lipsit vreo 4 (sunt 22 de copii în clasă). Prima semnătură am dat-o la intrarea în şcoală pe lista body-guardului.

Am fost și două cupluri de părinți. În principal ne-am așezat acolo unde văzusem că e locul copiilor noștri (în primele zile de școală, după aceea nu am mai urcat cu ei până sus, ci i-a preluat doamna învățătoare de la careul din curtea școlii). Ședința a început prezența părinților, conform listei cu numele elevilor. Apoi ni s-a vorbit pe scurt despre fiecare elev, mai mult lucruri bune. Ni s-a dictat orarul modificat, sperăm și definitiv. Ni s-a spus că unele lucruri copiii le pot păstra la școală, nu că ar avea fiecare dulăpașul lui (ca la alte școli), ci mai ales pentru că după-amiaza nu e nici o altă clasă de elevi la ei în clasă. Așa că pot lăsa tot ce folosesc la desen (acuarele, pensule, borcănașe, etc.), dar și caietele din care lucrează doar la școală. Pentru desen am convenit că mai bine le trimitem și hăinuțe de protecție sau măcar mâneci (sunt la Daiso, la raionul de bucătărie – cică să nu te uzi) și o mușama pentru bancă. 

S-a ales Comitetul de părinți format dintr-un președinte, doi membri și un casier. Așa am aflat și eu că nu învățătoarea strânge fondul clasei, ci casierul care va face și cumpărăturile și va ține evidența chitanțelor și facturilor. O sarcină specifică a președintelui este să participe la ședința comitetului părinților pe școală și să informeze părinții de la clasă despre ce s-a discutat la următoarea ședință cu părinții. Am hotărât și cât este fondul clasei și la sugestia d-nei învățătoare a rămas 100 ron pentru tot anul.  Unii i-au dat pe toți atunci, alții pe parcurs până în noiembrie. Firește, asta nu a fost toată cheltuiala. Mai dădusem 65 ron pe caietele speciale de la română (caiet de lucru și Jocul Cuvintelor), matematică, cunoașterea mediului și desen+abilităţi practice care ni s-au înmânat la şedinţă. Am mai dat 40 ron pe carțile de engleză, religie, carnetul de note, ecusonul și pozele aferente acestora – făcute în aceeași săptămână la școală. Din fondul clasei se vor cumpăra cele necesare: imprimantă, perdele noi, consumabile (inclusiv tuș colorat pentru ștampiluțe – așa primesc ei acum “evaluările”), saci de gunoi, șervețele ude. Va fi făcută și o trusă medicală de prim-ajutor, mai ales că asistenta nu e mereu în școală, deși există un contract cu o ambulanță privată. Pentru alte lucruri, fiecare s-a oferit cu ce poate, cu produsele în sine (hârtie, tuș, bureți, lavete, pansamente) sau cu surse de unde pot fi procurate mai ieftin. 

Am completat un chestionar cu datele personale ale familiei fiecărui copil pentru catalog, dar și o listă separată doar pentru părinți cu numele, numerele de telefon și adresele noastre de mail. 

Ni s-a recomandat să culcăm copiii la ora 21,00 sau 21,30 maxim fiindcă dimineață mulți sunt obosiți și cască întruna la prima oră. Altă recomandare a fost să le dăm să mănânce dimineața, chiar dacă au pachețel la școală ca să se învețe așa. Dacă sar fiecare mic dejun pentru că se trezesc târziu și le e teamă să nu întârzie se vor învăța să nu mai mănânce dimineața – ceeea ce nu e sănătos. 

Ne-au fost comunicate orele când dna. învăţătoare este în şcoală pentru consilierea individuală a părinţilor, ni s-a spus că va exista serbarea de Crăciun, că în perioada 2 - 6 aprilie 2012 vor face activităţi extraşcolare, că nu vor avea teme mai mult de o oră jumate maxim 2 pe zi şi cum vor fi notate temele în carte ca să ştim şi noi ce teme are copilul pe a doua zi – dacă el nu ne spune. Am afalt că insigna cu albinuţă nu e obligatorie şi pe trening (în cele două zile când au educaţia fizică vin îmbrăcaţi în trening). Ni s-a cerut să aducem avizul de la medicul de familie “apt pentru sport” (probabil cu un EKG făcut înainte cum cer unii medici) şi să fim siguri că au la dosar fişa medicală cu vaccinările – pentru vaccinul de la 7 ani care se va face în şcoală, deşi vom semna că suntem de acord fiecare în parte. Am fost anunţaţi când e următoarea şedinţă cu părinţii (una pe lună), am semnat procesul verbal de prezenţă şi .. am plecat acasă.  

A doua zi am început să învelim caietele speciale. Procedură dificilă fiindcă ce coperţi aveam noi nu se potriveau. Nu-I nimic, o rezolvăm la librărie. Aşa că la prânz ne-am oprit să cumpărăm coperţi. Surpriză! Nu se potrivesc decât câteva. În schimb există nişte plastic transparent autoadeziv care se poate lipi (marginile se îndoaie şi se lipesc în interior) pe caietele - cărţile pentru care nu se găsesc coperţi. Aşa că am apelat la el şi a mers. Sperăm să stea bine. Mai bine ne mai dotăm şi pentru în timpul anului (vânzătoarea ne-a spus că vor dispărea în curând că nu le mai caută nimeni) că cele frumos colorate cu Hello Kitty s-ar putea să nu ţină la cât de subţiri sunt, nici măcar la cărţile fericite la care s-au potrivit. 

… așa, ca să știți cam ce vă așteaptă la prima ședință cu părinții, mai ales voi, cei care acum încă vă bucurați de grădiniță. Ceilați puteți doar  să faceți comparații cu … prima voastră ședință cu părinții. Succes tutror, oricum!

Cum văd eu psihoterapia ...
13.05.2020 13:33 | Mihaela Zaharia
Cum păstrăm mâncarea mai mult timp
12.03.2020 15:48 | Mihaela Zaharia
Ştii ce să faci cu ceea ce ştii? Despre cursul Abilităţi de gândire pentru copii
27.02.2019 15:10 | Mihaela Zaharia
Conferinţă Roberto Perez: De la Ego la Conştiinţă
06.06.2018 17:04 | Mihaela Zaharia
Recunoştinţă fără bani
16.05.2018 18:47 | Mihaela Zaharia
Despre ce se vorbeşte la psihoterapie
04.05.2018 18:35 | Mihaela Zaharia
Estimare și apreciere - abilități de gândire necesare copiilor
06.03.2014 10:19 | Mihaela Zaharia
Spațiul care vorbește despre tine
04.03.2014 23:13 | Mihaela Zaharia
Aricica - poveste educationala pentru elevi ... si nu numai
12.01.2013 21:10 | Mihaela Zaharia
La Disneyland Paris: ziua 4 (Disney Studios & Discoveryland)
31.07.2012 09:50 | Mihaela Zaharia
Search in Tot Title Contents

Contactează-ne

Şedinţele de psihoterapie, coaching sau consiliere au loc la cabinetul din zona Grozaveşti sau on-line.

Sună acum

TELEFON

0725 999 777

Adresa

Str. Slt. Al. Borneanu nr. 2 et. 4 sector 6 Bucureşti
(langa staţia de metrou Grozăveşti)

Scrie email

EMAIL

parenting@mindmaster.ro

Social Media

Trimite un mesaj

Dacă simţi nevoia să impărtăşeşti ce ai pe suflet, îţi răspund cu drag la întrebari prin intermediul acestui formular (in 24 de ore):