All Posts Blog: Despre Cărți
All Posts Author: Mihaela Zaharia
Blog

26. Despre cartea ”Vocea cunoașterii”, don Miguel Ruiz, Janet Mills

”Durerea emoțională este un simptom al abuzului: ea ne învață că trebuie să facem ceva pentru a pune capăt abuzului. De ce suntem abuzați de cei din jur? Pentru că le permitem acest lucru, convinși că merităm să fim abuzați. Dacă mergem mai departe cu auto-analiza, vom constata că noi înșine ne facem mult mai mult rău decât cei din jur. De regulă noi aruncăm vina pe altcineva spunând ”Am crescut fiind abuzat.” Poate fi adevărat. Dar în momentul prezent, cine ne abuzează? Dacă suntem absolut sinceri, va trebui să fim de acord că cele mai multe abuzuri le suportăm din partea propriei noastre voci interioare a cunoașterii. De câte ori ne judecăm singuri, ne auto-respingem, ne blestemăm, avem o reacție emoțională și e normal ca ea să nu fie plăcută. Dar dacă nu ne place ceea ce simțim, nu trebuie să ne reprimăm emoțiile, este mult mai corect să eliminăm minciunile care au stat la baza acestei reacții emoționale.”

Blog

25. Despre cartea Arta de a iubi, don Miguel Ruiz, editura MIX

”Arta iubirii începe cu noi înșine. Cel mai bine este să vă focalizați asupra relației supreme pe care o puteți avea: relația cu dumneavoastră înșivă. Cine se iubește pe sine este capabil să își reverse iubirea și asupra altora.”

Blog

24. Despre cartea ”Al cincilea legământ”, don Miguel Ruiz, don Jose Ruiz, editura MIX

”De fapt, care este cel mai cumplit lucru care ni se poate întâmpla? Moartea? La urma urmelor, cu toții vom muri și nimeni nu poate împiedica acest proces. Până atunci, avem de ales: putem fie să ne bucurăm de viața noastră actuală, fie să îi opunem rezistență și să suferim.”

Blog

23. Despre cartea ”Cele patru legăminte”, don Miguel Ruiz, editura MIX

”Fericirea nu poate apărea decât acolo unde există iubire în acțiune. Iubirea este singura care poate să vă ofere pacea interioară. Ea va transforma percepția voastră despre lume. Puteți privi întreaga lume prin ochii iubirii. Acesta este idealul pe care îl caută oamenii de sute de ani. De mii de ani suntem în căutarea fericirii. Acest mod de viață este posibil și este în mâinile voastre. Moise l-a numit Pământul Făgăduinței, Budha l-a numit Nirvana, Isus l-a numit Rai, iar toltecii l-au numit Noul Vis.”

Blog

22. Despre cartea ”Arta fericirii”, Dalai Lama, Howard C. Cutler

”La temelia tuturor metodelor lui Dalai Lama se află un set de convingeri esențiale, pe care se clădesc toate acțiunile lui: credința în blândețea și bunătatea fundamentale ale oamenilor, credința în însemnătatea compasiunii, credința în principiul amabilității și senzația de comuniune cu toate ființele vii.” 

Blog

21. Despre cartea ”Pisica lui Dalai Lama”, David Michie

”Scopul budismului nu este de a converti oamenii. Ci de a le da unelte pentru a-și făuri o fericire mai mare. Astfel încât să poată fi catolici mai fericiți, atei mai fericiți, budiști mai fericiți.”

Blog

20. Despre cartea “Omul în căutarea sensului vieții”, Viktor E. Frankl

”Succesul, asemenea fericii nu poate fi urmărit; el trebuie să urmeze ca un efect secundar neintenționat din acea dedicare a omului față de o cauză mai mare față de el însuși sau ca un produs secundar al dăruirii de sine către o altă persoană.. Vreau să ascultați ce anume vă poruncește conștiința să faceți și să duceți la bun sfârșit lucrul acela, pe cât de bine vă stă în putință.”

Blog

19. Despre cartea “Profeţiile de la Celestine”, James Redfield, editura Mix

„Acest mod de relaţionare conştientă în care fiecare încearcă mai degrabă să scoată la iveală ce e mai bun în ceilalţi decât să îşi exercite puterea asupra lor, este un mod pe care în cele din urmă îl vom adopta cu toţii. Gândeşte-te cum va creşte nivelul energetic al fiecăruia şi cum vom evolua atunci cu toţii.”

Blog

18. Despre cartea "Codul vindecării", Alexander Loyd cu Ben Johnson

„Vindecarea profundă de care avem nevoie noi toţi nu este de natură fizică sau emoţională, ci spirituală şi presupune vindecarea unei rupturi în relaţia cu un Dumnezeu iubitor.”

Blog

17. Despre cartea „Femei care iubesc prea mult”, Robin Norwood

„Dacă alegi să începi procesul de recuperare te vei transforma dintr-o femeie care îl iubeşte pe altul până la suferinţă într-o femeie care se iubeşte pe sine destul pentru a pune capăt suferinţei.”

Search in Tot Title Contents
ego

Contactează-ne

Şedinţele de psihoterapie, coaching sau consiliere au loc la cabinetul din zona Grozaveşti sau on-line.

Sună acum

TELEFON

0725 999 777

Adresa

Str. Slt. Al. Borneanu nr. 2 et. 4 sector 6 Bucureşti
(langa staţia de metrou Grozăveşti)

Scrie email

EMAIL

parenting@mindmaster.ro

Social Media

Trimite un mesaj

Dacă simţi nevoia să impărtăşeşti ce ai pe suflet, îţi răspund cu drag la întrebari prin intermediul acestui formular (in 24 de ore):