Despre cartea “Puterea extraordinară a inconştientului”, de Joseph Murphy

“Această carte vă va interesa deoarece vă arată motivul pentru care, deseori, obţineţi contrariul lucrului pentru care v-aţi rugat.”

Jospeph MurphyJoseph Murphy s-a născut în 1898, în Irlanda. La 24 de ani a emigrat în Statele Unite devenind farmacist în New York. Frecventează o biserică aparţinând de „Divine Science” şi în 1931 ajunge pastor (din 1949 al bisericii din Los Angeles). Predicile sale erau ascultate de aproape 1500 de oameni în fiecare duminică, iar emisiunea pe care o avea zilnic la radio era foarte populară. 
Joseph a călătorit deseori în India învăţând filosofia hindusă pe care a integrat-o în abordarea lui religioasă.  A scris peste 30 de cărţi (Believe in Yourself, How to Attract Money: The Law of Attraction, Miracle of Mind Dynamics, Think Yourself Rich: Use the Power of Your Subconscious Mind to Find True Wealth, Your Infinite Power is to be Reach, etc.) dar în română este tradusă doar una. 

Da, si această carte aş pune-o în lista cu lecturi obligatorii în timpul vacanţei pentru toţi copiii din lume! Citeam cam 20 de cărţi în vacanţa de vară şi făceam rezumate la toate. Prima notă de după vacanţă era pe caietul de lecturi. Oare cum ar fi fost viaţa mea dacă eram „obligată” să citesc aşa ceva în loc de lecturi precum Letopiseţul ţării Moldovei, Istoria hieroglifelor sau chiar Cartea Oltului (desi nu am nimic cu Geo Bogza, tocmai am aflat recent că a fost frate cu Radu Tudoran)? 

Dar mai degrabă eu aş pune citate din carte pe fiecare plăcuţă cu nume de staţie de tramvai, autobuz sau troleu. 
Cum ar fi să aştepţi tramvaiul 41 în staţia Crângaşi şi să citeşti:
“Ceea ce un om gândeşte in sufletul său (in subconştient), aceea el va deveni.”

Sau să vrei să iei autobuzul 104 la Piaţa Muncii şi să vezi: 
“Subconştientul vostru este asemenea unui sol ce hrăneşte orice fel de seminţe, fie ele bune sau rele. Aşa că înainte de a adormi, oferiţi-i doar sugestii pozitive şi armoniose.”

În staţii precum cele ale tramvaiului 27 care vine şi la 30 de minute pot fi puse chiar pasaje mai lungi 😊 precum:
“Medicul pansează rana şi Dumnezeu o vindecă. Subconştientul vă va vindeca arsura sau zgârietura, chiar dacă sunteţi ateu. Credinţa care produce vindecarea este o credinţă pur subiectivă şi se manifestă atunci când mentalul conştient încetează să se mai opună. Pentru aceasta este necesară armonizarea perfectă dintre conştient şi subconştient. Aceasta este adevărata artă a rugăciunii: sincronizarea perfectă şi punerea de acord a tuturor nivelelor minţii în activitatea voastră creatoare. În timp ce contemplăm imaginea ideală a ceea ce dorim să obţinem, trebuie să trăim un sentiment de bucurie şi încredere necondiţionată.”


Sau pe fiecare plăcuţă cu numele străzii să fie trecut dedesubt:

Calea Victoriei:
“Nu terminaţi niciodată o propoziţie negativă, inversaţi-o imediat într-una pozitivă şi minuni se vor întâmpla în viaţa voastră.”

Bd. Iancu de Hunedoara:
“O imagine mentală clară valorează cât mii de cuvinte. Subconştientul va manifesta orice imagine pe care o întreţineti în minte cu perseverenţă şi încredere.”


Sau măcar să avem astfel de citate deasupra fiecărei intrări în scările de bloc pe care să le citeşti în timp ce aştepţi să ţi se deschidă interfonul:
Scara 1:
“Cînd există un conflict între imaginaţie şi voinţă, întotdeauna învinge imaginaţia. Nu luptaţi cu obstacolele apărute în cale; folosiţi imaginaţia şi nu voinţa. Nu daţi atenţie diferitelor obstacole şi nu încercaţi să vă impuneţi voinţa. Tot ceea ce aveţi de făcut este să aveţi imaginea clară şi precis conturată a ceea ce doriţi să obţineţi.”

Scara 2:
"Nu obiectul credinţei noastre ne îndeplineşte dorinţa, ci acesta este răspunsul subconştientului nostru la imaginea mentală, propusă de noi, adică la gândul întreţinut mereu în minte. Credinţa noastră este de fapt gândul permanent intreţinut in mod conştient.”

Scara 3:
“Marile aspiraţii, inspiraţia genială, viziunile intuitive, toate acestea emană din subconştient. Cele mai profunde convingeri nu le puteţi expune în mod raţional, pentru că nu ţin de sfera conştientă, ci vin din subconştient. El vă vorbeşte prin intermediul intuiţilor, al impulsurilor, al presentimentelor şi al ideilor; vă îndeamnă fără încetare să vă elevaţi, să vă depăşiţi condiţia actuală, să credeţi, să progresaţi, să îndrăzniţi, să atingeţi cele mai înalte vârfuri.”

Dacă nu toţi locatarii, nu-i aşa că am avea cel puţin curieri mai fericiţi? :) 

Ieri fiică-mea mergând spre liceu a aflat din monitoarele de la metrou că este “ziua ciocolatei cu mentă.” Nu, nu i-a “vândut” nimeni ciocolată cu mentă, doar … i-a influenţat subconştientul să îşi dorească să îşi cumpere aşa ceva. Cum să nu vrei ciocolată cu mentă când afli că e ziua ei? Cum să nu faci vânzare fabricilor de ciocolată, chiar dacă asta te îmbolnăveşte lent şi sigur?
Cine ar avea vreodată interes ca oamenii să citească pe panourile de la metrou mesaje care să îi facă să fie mai sănătoşi, mai relaxaţi, mai fericiţi? 
Deşi ... s-ar putea şi nici măcar n-ar fi greu. Eu aş fi foarte curioasă care ar fi efectele unui asemenea "experiment", aş rula astfel de mesaje un an de zile:

“Este anormal să fii bolnav şi e normal să fii în stare perfectă. Boala reprezintă o stare anormală şi indică faptul că acţionaţi împotriva legilor firii şi că gândiţi negativ. Pentru a vindeca o boală trebuie să amplificaţi curgerea energiilor vitale subconştiente prin întreaga voastră fiinţă. Aceasta se poate realiza dacă veţi elimina îndoielile, grijile, anxietatea, gelozia, ura şi toate celelalte gânduri malefice care tind să vă distrugă nervii şi glandele - acele ţesuturi ce se ocupă cu eliminarea diferitelor deşeuri şi impurităţi din organism. Corpul este obligat să vă asculte, pentru că nu are voinţă proprie sau iniţiativă.”

Dar cum nu se face încă aşa ceva, pe Joseph Murphy il puteţi vedea şi auzi pe youtube, in engleză, aici: 

Joseph Murphy Talk - The Power Of Your Subconscious Mind: How to Pray Effectively


vorbind despre mersul prin foc, rugăciunea fără efort, vindecări spontane, rugăciunea absentă, atei, puterea rugăciunii de mamă, etc.

Cartea o găsiţi la editura Deceneu, Carturesti, Emag, Libraria online, etc. 

Sper să vă placă la fel de mult cât mi-a plăcut şi mie!

Cu drag,
Mihaela

Articole pentru părinti
 Mihaela Zaharia
 26  120031  25.02.2012
Recenzii de carte
 Mihaela Zaharia
 8  73  23.03.2020
De zi cu zi
 Mihaela Zaharia
 82  135256  12.03.2020

Contactează-ne

Şedinţele de psihoterapie, coaching sau consiliere au loc la cabinetul din zona Grozaveşti sau on-line.

Sună acum

TELEFON

0725 999 777

Adresa

Str. Slt. Al. Borneanu nr. 2 et. 4 sector 6 Bucureşti
(langa staţia de metrou Grozăveşti)

Scrie email

EMAIL

parenting@mindmaster.ro

Social Media

Trimite un mesaj

Dacă simţi nevoia să impărtăşeşti ce ai pe suflet, îţi răspund cu drag la întrebari prin intermediul acestui formular (in 24 de ore):