15. Despre cartea "Femeia interzisă vorbeşte", Pamela Kribbe

„Calea către echilibru şi armonie constă în integrarea energiilor masculine şi feminine din noi înşine. Abia atunci putem să fim întregi şi să stabilim o legătură cu sufletul nostru, iar această legătură ne permite să intrăm în relaţii benefice cu alţi oameni.” 

Am aflat despre cartea Femeia interzisă vorbeşte, conversaţii cu Maria Magdalena din promovarea care a circulat pe internet înainte de a apărea în librarii (în februarie 2019) şi care includea un citat lung ce m-a incitat fiindcă vorbea clar şi liber despre „umbrele” energiei masculine şi mai ales, feminine.

Fragmentul era următorul:
„Atât energia masculină, cât şi cea feminină pot funcţiona la două nivele diferite: 1. la nivelul ego-ului, conduse de frică şi 2. la nivel de inimă, motivate de iubire. La nivelul ego-ului, energia masculină este dominatoare, lipsită de empatie şi agresivă. La nivel de ego, energia feminină este lipsită de putere, lipsită de libertate şi manipulatoare. Energia feminină nu este neapărat centrată pe inimă, conectoare şi iubitoare. Poate fi caracterizată şi de teamă, combativitate şi ură. Energia feminină  bazată pe ego se manifestă ca posesivitate, gelozie, ură şi manipulare. Atunci când atât energia masculină, cât şi cea feminină funcţionează la nivel de ego, adesea rezultă conflict şi neînţelegere. În loc să se completeze reciproc, acestea devin inamice una faţă de cealaltă. Totuşi, dacă ambele funcţionează la nivelul inimii, energia masculină îndeplineşte automat rolul de protector şi de partener creator al energiei feminine.”

Uau, cineva, şi încă o femeie recunoaşte că şi energia feminină are aspecte întunecate. Că nu este vorba mereu de o opoziţie între femeia blândă, calmă, iubitoare şi forţa brută şi agresivă a masculului. Că ambele energii au aspecte pozitive şi negative. Că ambele au un spectru ce se întinde de la frică la iubire. Ok, acum e totul mult mai clar. Dar oarecum şi mai greu. Pentru că nu mai avem de ţinut în echilibru doar două energii, ci patru! Vestea bună e că această conştientizare permite exprimarea liberă şi adecvată a fiecăreia. Ceea ce duce la o mai bună sănătate emoţională şi nu numai. 

Pamela Kribbe, autoarea acestei cărţi e olandeză. A fost asistent şi profesor universitar 10 de ani, şi-a dat doctoratul în filozofia ştiinţei, dar ulterior a ales calea spiritualităţii. Este căsătorită cu Gerrit Gielen şi au o fetiţă. Mai multe detalii despre ea găsiţi aici: http://www.jeshua.net/pamela.htm

Nu pot să mă pronunţ asupra modalităţii prin care Pamela Kribbe accesează informaţiile scrise în carte (channeling) şi nici asupra relaţiei Mariei Magdalena cu Isus (Ieşua/Joshua în carte), pot doar să recunosc importanţa profundă a acestor informaţii pentru cei care sunt pe un drum de regăsire de Sine şi de dezvoltare spirituală. 

Femeia interzisă este de fapt energia feminină interzisă. „Femeia interzisă din voi este femeia care nu a putut să se exprime vreme de secole, care a trebuit să îşi ascundă puterea şi originalitatea în relaţie cu sexualitatea, creativitatea şi spiritualitatea.”

Sau aşa cum spune Gerrit Gielen pe facebook:
„În miezul femeii este conexiunea profundă cu Sursa. Această conexiune se exprimă într-o spiritualitate naturală. O spiritualitate care vine din interior și contrazice toate formele învățate și impuse de ideologie și religie. O spiritualitate destinată eliberării omului în loc de supunere. Acesta este cel mai profund mister al energiei feminine. Femeile care simțeau această legătură au fost respectate anterior și erau nucleul spiritual al unei comunități. Dar biserica creștină cu ideologia ei bazată pe frică nu a putut tolera forma spiritualității din interior. Și astfel aceste femei au fost persecutate sistematic. După distrugerea acestor femei, comunitatea astfel dezrădăcinată a putut fi supusă ideologic. Cuvintele lor sunt încă respinse și condamnate atât de știință, cât și de biserică.” 

Din păcate în societatea noastră, femeile sunt acceptate atâta timp cât se comportă ca bărbaţii. Dar toţi, femei şi bărbaţi, purtăm în noi ambele energii. Sufletul include atât energie masculină, cât şi energie feminină. Deconectarea faţă de suflet conduce la violenţa bărbaţilor şi la lipsa de putere a femeilor. Rana feminină primară este anxietatea de separare, rana masculină este teama de apropiere. Umbra femeii constă în negarea de sine şi umbra bărbatului într-o exacerbare a ego-ului.

Această carte te învaţă cum să revii acasă în tine însăţi, indiferent că eşti femeie sau bărbat. 

Cum anume? Aflăm chiar practic din capitolul 5, Vindecarea rănii feminine: trei etape:
-    Recunoaşterea umbrei energiei feminine
-    Acceptarea energiei masculine centrată pe inimă (conştiinţa noastră de sine, puterea creativă şi curajul de a ne aventura în necunoscut)
-    Integrarea energiei feminine de vibraţie mai înaltă (iubirea necondiţionată, înţelegerea faptului că ceilalţi sunt suflete independente care au nevoie să facă propriile alegeri care să îi conducă la creştere interioară şi conştientizare).

Şi din capitolul 7, Vindecarea rănii masculine: trei etape:
-    Recunoaşterea umbrei energiei masculine (acea parte a energiei masculine care doreşte să fi autonomă într-un mod exagerat, motivaţia din spatele acestei dorinţe exagerate de autonomie fiind teama de şi rezistenţa faţă de Mama)
-    Conectarea cu femeia voastră interioară, inima (partea care simte, care este intuitivă şi care vrea să creeze conexiuni pline de iubire cu alţi oameni) 
-    Manifestarea energiei masculine de vibraţie mai înaltă (fără ambiţie agresivă şi auto-preamărire)

Fireşte, în cele 23 de capitole ale cărţii ne întâlnim cu multe alte concepte interesante: empatie, intuiţie, ego, vieţi anterioare, vindecare, compasiune, puterea abdomenului, esenţa noastră, înţelepciune, furie, graniţe personale, bucurie, lumină, întreg, Unitate, Acasă şi sexualitate sacră. 

Prima parte a cărţii (8 capitole) este structurată sub formă de întrebări şi răspunsuri între Pamela Kribbe şi Maria Magdalena, în doua parte a cărţii sunt transcrise mesaje transmise prin chanelling de către Maria Magdalena în capitole precum: Recâştigarea propriei voastre puteri, Acceptarea furiei, Suflete bătrâne, Relaţii bazate pe recunoaşterea dintre suflete, Trei etape până la o relaţie iubitoare, etc.

Aşadar, această carte mi se pare un manifest pentru iubirea de sine şi integrarea celor două energii în interiorul nostru. Deşi li se va potrivi mănusă lucrătorilor întru lumină - cei care fac conştient tranziţia de la o conştiinţă bazată pe ego la o conştiinţă centrată pe inimă, de fapt de această carte avem nevoie noi toţi,şi cei care suntem la început de drum pentru că toţi avem nevoie să avem sufletul întreg:

„Conducătorilor pământeni nu le place sufletul. Atunci când oamenii se conectează cu sufletul lor, îşi manifestă voinţa proprie şi devin imprevizibili; sunt predispuşi mai puţin la teamă, cum ar fi teama de excludere socială sau de moarte fizică; sunt liberi de presiunea exercitată de autorităţi exterioare şi sunt în acord cu vocea lor interioară. Acest lucru subminează un tip de autoritate care se bazează pe forţă şi control.”

Dacă citești cu adevărat această carte cu mintea deschisă, femeia interzisă din tine nu va mai fi interzisă, ci o sursă de înțelepciune, intuiţie, inspirație, creativitate, putere, viaţă şi iubire necondiţionată.

De îţi doreşti aşa ceva, cartea o găseşti la editura Proxima Mundi din Buzău. 

Până atunci , aici puteţi citi pe muzică şi imagini citate din capitolul 3 şi capitolul 23:

 

Sufletul tău îţi va mulţumi.

Cu drag,

psihoterapeut Mihaela Zaharia

 

Articole pentru părinti
 Mihaela Zaharia
 26  120031  25.02.2012
Recenzii de carte
 Mihaela Zaharia
 40  74  04.08.2020
De zi cu zi
 Mihaela Zaharia
 83  135526  13.05.2020

Contactează-ne

Şedinţele de psihoterapie, coaching sau consiliere au loc la cabinetul din zona Grozaveşti sau on-line.

Sună acum

TELEFON

0725 999 777

Adresa

Str. Slt. Al. Borneanu nr. 2 et. 4 sector 6 Bucureşti
(langa staţia de metrou Grozăveşti)

Scrie email

EMAIL

parenting@mindmaster.ro

Social Media

Trimite un mesaj

Dacă simţi nevoia să impărtăşeşti ce ai pe suflet, îţi răspund cu drag la întrebari prin intermediul acestui formular (in 24 de ore):