19. Despre cartea “Profeţiile de la Celestine”, James Redfield, editura Mix

„Acest mod de relaţionare conştientă în care fiecare încearcă mai degrabă să scoată la iveală ce e mai bun în ceilalţi decât să îşi exercite puterea asupra lor, este un mod pe care în cele din urmă îl vom adopta cu toţii. Gândeşte-te cum va creşte nivelul energetic al fiecăruia şi cum vom evolua atunci cu toţii.”

Cineva, cândva pe internet a menţionat această carte într-un comentariu ca fiind una care trebuie să fie citită. Atât mi-a trebuit. Deşi e o carte de dezvoltare spirituală, e scrisă ca un roman, aşa că am citit-o cu sufletul la gură să aflu ce se întâmplă mai departe în călătoria personajului principal. Acesta este un bărbat tânăr din Statele Unite căruia o prietenă îi spune de existenţa în Peru a unui Manuscris secret din anul 600 î Hr. Aşadar, pleacă în căutarea acestui manuscris care vorbeşte despre un fel de renaştere a conştiinţei oamenilor şi pe care guvernul şi biserica îl vor dispărut, astfel încât acţiunea este plină pe peripeţii. 

Însă mai importante decât acţiunea sunt lecţiile transmise prin intermediul ei. Care în carte se numesc viziuni şi sunt 9. 
Coincidenţele fac parte din Prima Viziune şi constituie o temă generală a cărţii. Când am citit cartea a doua oară am descoperit şi lucruri care prima dată mi-au scăpat. De exemplu, am înţeles de ce coincidenţele şi sincronicităţile nu se întâmplă mereu - pentru că se întâmplă mai ales atunci când nivelul nostru de energie/vibraţie este ridicat.

Viziunile în sine sunt dezvăluite pe rând, pe măsură ce călătoria avansează. Sunt un fel de insight-uri la care e nevoie să ajungi prin experienţă proprie ca să le poţi înţelege, chiar dacă informaţia o găseşti în carte:
„Experienţele noastre validează spusele Manuscrisului, experienţa e dovada. Când noi reflectăm cu adevărat asupra a ceea ce simţim noi, despre viaţa noastră şi mersul ei în acest moment al istoriei, vom vedea că ideile din Manuscris au sens şi sunt adevărate.”
Asta cred că e diferenţa care face diferenţa între cei cărora le-a plăcut această carte şi cei cărora nu. Dacă nu ai conştientizat coincidenţele din viaţa ta, dacă nu ai avut experienţe spirituale personale care să te facă să crezi că mai există şi altceva la care să te raportezi, poţi vedea cartea ca o simplă poveste şi atât. 

Şi îmi aduc aminte acum de un interviu de pe youtube cu celebrul psiholog elveţian Karl Gustav Jung când avea 84 de ani (Face To Face, 1959)
  Reporterul îl întreabă: 
- Mergeaţi la biserică în copilărie? 
– Da, toată lumea mergea. 
– Şi credeaţi în Dumnezeu? 
– Da, toată lumea credea. 
– Şi acum mai credeţi în Dumnezeu?
 – Mm, grea întrebare. Acum nu cred, acum ştiu.”

Mi-a plăcut mult în carte şi descrierea etapelor din istorie făcută de profesorul de istorie James Dobson întâlnit „întâmplător” în avion. M-a făcut să mă întreb Oare oamenii din anul 3020 se vor uita la noi, cei de acum, aşa cum ne uităm noi la cei din Evul Mediu? Sau poate chiar mai rău, pentru că anticipez că progresul omenirii din 2020 până în 3020 va fi mult mai rapid decât a fost din 1020 până în 2020 ... 

De mică mi-a plăcut un citat pe care nu ţin minte cine l-a scris „Cărţile cele mai bune nu sunt cele pe care le citim, ci cele care ne citesc pe noi.”  Profeţiile de la Celestine „mă citeşte” cel puţin în legătură cu două idei: 
„Adevărul reprezintă o sinteză a viziunilor ştiinţifice şi religioase. Această evoluţie este calea pe care Dumnezeu a creat-o şi pe care continuă să o creeze.” Eu asta am crezut mereu, că ştiinţa şi religia/credinţa/spiritualitatea nu sunt opuse de fapt şi că la un moment dat se vor confirma una pe alta, doar că omenirea nu a ajuns încă în acest punct.
şi:
Cred, la modul ideal, că misiunea părinţilor e să îşi crească nivelul de vibraţie pe care copiii lor să îl preia şi să îl ridice mai sus şi că fiecare generaţie are menirea de a lăsa generaţia următoare la un nivel de spiritualitate şi mai mare. 
 „Aşa continuăm noi oamenii evoluţia. Diferenţa care apare acum cu această generaţie este că noi suntem gata să facem acest lucru conştient şi astfel, să accelerăm întregul proces.”

Ce mai poţi învăţa din această carte?
    Cum să faci să te încarci cu energie fără să fii dependent de energia altor persoane, cum să primeşti energie din alte surse: Hrana este primul mod în care putem câştiga energie. Şi cel mai înalt e de a simţi IUBIRE.
    Ce înseamnă conflictul uman din punct de vedere al energiilor oamenilor
    Cum să faci să nu fii manipulat
    Cum să ne raportăm la copii
    Care e cel mai rău lucru pe care îl putem face copiilor: le luăm energia pedepsindu-i 
    Cum să ne cultivăm sensibilitatea la frumuseţe 
    Despre lupta de putere într-un cuplu şi necesitatea de integrare în noi înşine a celor două energii, masculină şi femină
    Ce ne poate opri din evoluţia personală
    Cum să comunicăm într-un grup.
    Relaţiile cu părinţii noştri şi cum să integrăm în viaţa noastră viziunile lor asupra vieţii: De ce m-am născut în această familie? Cu ce scop?
    Respiraţie
    Intuiţii
    Vise şi coşmaruri
    Despre păduri
    Ce e teatrul de control inconştient şi care sunt cele patru roluri pe care le jucăm

Alte citate care mi-au plăcut:
„Pentru prima dată acest nou nivel de vibraţie nu era stabil. Materia trebuia să absoarbă întruna altă materie în ea, pentru a-şi susţine vibraţia. Trebuia să se hrănească. Astfel a apărut o nouă treaptă a evoluţiei, viaţa.”

„Învăţăturile religiilor au fost viciate în momentul în care reprezentanţii lor şi-au arogat dreptul de a le impune oamenilor voinţa lui Dumnezeu, în loc să le arate cum să-l găsească în ei înşişi.”

„Esenţa Universului este un fel de energie maleabilă care răspunde intenţiilor omului şi aşteptărilor lui.”

Dacă v-a plăcut ce aţi citit până acum, sper să vă placă şi cartea. Iar dacă o să vă placă prea mult puteţi continua ori cu Ghidul practic Profeţiile de la Celestine, ori cu A zecea viziune/Menţinera viziunii (+ ghid practic), A unsprezecea viziune/Secretul Shambalei, A douăsprezecea viziune/Ora deciziei, asa ca mine :) 

Carti James Redfield

(Cartea A zecea viziune lipseşte din poza fiindcă e împrumutată)

Cărţile le găsiţi la editura MIX din Braşov şi pe librăriile online: https://www.edituramix.ro/james-redfield/

Site-ul autorului este https://www.celestinevision.com/

Iar dacă chiar nu vreţi să citiţi, puteţi vedea şi filmul :) , deşi pierdeţi mult din lecţii:

 

Orice faceţi, să vă fie de bine!

Cu drag,

psihoterapeut Mihaela Zaharia

*Pentru detalii despre sesiunile de psihoterapie puteți folosi datele de contact de mai jos:

 

Articole pentru părinti
 Mihaela Zaharia
 26  120031  25.02.2012
Recenzii de carte
 Mihaela Zaharia
 26  74  01.07.2020
De zi cu zi
 Mihaela Zaharia
 83  135485  13.05.2020

Contactează-ne

Şedinţele de psihoterapie, coaching sau consiliere au loc la cabinetul din zona Grozaveşti sau on-line.

Sună acum

TELEFON

0725 999 777

Adresa

Str. Slt. Al. Borneanu nr. 2 et. 4 sector 6 Bucureşti
(langa staţia de metrou Grozăveşti)

Scrie email

EMAIL

parenting@mindmaster.ro

Social Media

Trimite un mesaj

Dacă simţi nevoia să impărtăşeşti ce ai pe suflet, îţi răspund cu drag la întrebari prin intermediul acestui formular (in 24 de ore):