Despre cartea "Calea magică a intuiţiei", de Florence Scovel Shinn

Dacă nu ai şti că Florence Scovel Shinn s-a născut în 1871, ai spune despre cărţile ei (Jocul vieţii şi cum să-l joci şi Calea magică a intuiţiei) că sunt apogeul cunoaşterii din ultimii ani din domeniul dezvoltării personale. Dar pentru că ştiu, de fiecare dată când le citesc mă întreb aproape continuu cât de minunat ar fi putut să fie dacă lecţiile ei ar fi fost predate de atunci în şcoli, dacă fiecare om care a fost elev dupa 1925 le-ar fi cunoscut şi mai ales, dacă le-ar fi aplicat? Cu siguranţă, „raiul pe pământ” nu mai părea aşa îndepărtat. 

Multă lume cunoaşte prima ei carte, Jocul vieţii şi cum să-l joci. O văzusem la ofertă chiar la supermarket! Puţini ştiu de cea de-a doua carte, Calea magică a intuiţiei apărută la editura For You în 2019. Şi datorită faptului că manuscrisul a fost descoperit întâmplător de un distribuitor de carte abia în 2012 şi trimis către editura Hay House, Louise Hay fiind o mare admiratoare a lui Florence Scovel Shinn.

Deşi cărţile ei nu sunt lungi, ambele sunt pline de afirmaţii care merită să fie rostite de zeci de ori pe zi: să ţi le scrii pe oglindă în baie, să le pui pe frigider, să le porţi cu tine în portofel, numai să ai acces continuu la ele ca să îţi intre cât mai mult în subconştient. 

Ca şi Antrenamentul Zeiţei Luptătoare, Calea magică a intuiţiei are 10 lecţii. Vi le dezvălui pe scurt ca să las spaţiu să descoperiţi mai mult în carte, mai ales să citiţi exemplele cu rezultatele obţinute de zeci de persoane. 

Lecţia 1: Credinţa magică a intuiţiei
„Rugăciunea înseamnă să îi telefonezi lui Dumnezeu, iar intuiţia înseamnă că Dumnezeu îţi telefonează ţie.”

Lecţia 2: Cum să-ţi pui în ordine situaţia financiară 
„Niciodată nu posezi cu adevărat ceea ce te temi că vei pierde, iar dacă nu apreciezi o binecuvântare, ea nu se va mai imprima în subconştient şi va pleca din viaţa ta.”


Lecţia 3: Calea magică a intuiţiei
„Ordinea este prima lege a Cerului. O conştiinţă ordonată este o conştiinţă bogată.”

Lecţia 4: Cum să spargi vechile forme-gând
„Când faci o călătorie, de obicei spargi vechile forme-gând deoarece călătoria aduce o schimbare a scenei şi a mediului: gânduri noi.”

Lecţia 5: Sănătate şi fericire
„O persoană armonioasă nu vibrează niciodată la acelaşi nivel cu un microb.”

Lecţia 6: Să-ţi aduci viitorul în prezent
„Sănătatea, bogăţia, iubirea şi exprimarea de sine perfectă sunt cei patru stâlpi ai vieţii pentru fiecare individ.”

Lecţia 7: Casa pe care a construit-o credinţa
„Nu poţi primi ceea ce nu te vezi primind pentru că totul vine prin tine, nu către tine.”

Lecţia 8: Nu lăsa ca dorinţa inimii să devină boala inimii
„Cel mai costisitor lucru pe care îl poţi face e să încalci o presimţire, să nu ţii cont de o intuiţie.” 

Lecţia 9: Inteligenţa infinită, marele magician
„Dacă fugi de o situaţie, ea va fugi după tine.”

Lecţia 10: Tot ceea ce îşi poate permite a patra dimensiune este al tău
„Îmi place la nebunie că sunt eu însămi.” 

Ce mă uimeşte de fiecare dată la Florence Scovel Shinn e incredibila „intuiţie” pe care a avut-o asupra unor adevăruri care au fost confimate mult mai târziu, adică foarte recent. 

O afirmaţie precum „de multe ori vindecările spontane au loc printr-o înţelegere bruscă a Adevărului” – este în prezent confirmată de multitudinea de vindecări din medicina germanică şi recall healing. 

Un fragment precum „găseşte-ţi ceva interesant de făcut, în scop recreativ, pentru a utiliza un nou set de celule ale creierului” – este de fapt întreaga filosofie de bază a recentei abordări revoluţionare în antrenamentul creierului, numită „neurobics”, ce cuprinde exerciţii pentru a-ţi păstra creierul în formă inclusiv la vârste înaintate. (Una dintre metodele din neurobics o aplic eu acum, aceea de a folosi mai multe simţuri deodată: în timp ce scriu, ascult Goran Bregovic în miros de beţişoare parfumate şi din când în când mai mângâi şi câinele 😊) 

Aşadar, dacă vreţi să vă convingeţi mintea să vă sprijine mai mult în realizarea dorinţelor voastre, puteţi să folosiţi cu încredere şi această carte. 
O găsiţi la editura For You, Elefant, Libris, Emag, etc.
O citiţi într-o zi, dar vi-o amintiţi toată viaţa.

Cu drag,
psihoterapeut Mihaela Zaharia

 

Articole pentru părinti
 Mihaela Zaharia
 26  120031  25.02.2012
Recenzii de carte
 Mihaela Zaharia
 8  73  23.03.2020
De zi cu zi
 Mihaela Zaharia
 82  135256  12.03.2020

Contactează-ne

Şedinţele de psihoterapie, coaching sau consiliere au loc la cabinetul din zona Grozaveşti sau on-line.

Sună acum

TELEFON

0725 999 777

Adresa

Str. Slt. Al. Borneanu nr. 2 et. 4 sector 6 Bucureşti
(langa staţia de metrou Grozăveşti)

Scrie email

EMAIL

parenting@mindmaster.ro

Social Media

Trimite un mesaj

Dacă simţi nevoia să impărtăşeşti ce ai pe suflet, îţi răspund cu drag la întrebari prin intermediul acestui formular (in 24 de ore):